Isa+Bea – ensimmäinen luku

Tästä voit lukea 1. luvun hauskasta ja kriitikkojen ylistämästä Isa ja Bea -kirjasta.

Ei kiitos

Bea ei alkuun tykännyt Isasta pätkän vertaa. Bean äiti intti aina, että Bean pitäisi tutustua siihen uuteen tyttöön, joka oli muuttanut kadun toiselle puolelle. Mutta Bea ei halunnut.

”Hän on seitsemänvuotias, ihan niin kuin sinäkin”, äiti sanoi. ”Ja hän vaikuttaa oikein herttaiselta tytöltä. Teistä voisi tulla ystävät.”

”Minulla on jo ystäviä”, Bea sanoi. Ja se oli totta. Bealla oli aika tavalla ystäviä. Mutta todellisuudessa hän ei halunnut leikkiä Isan kanssa siksi, että äiti oli oikeassa – Isa tosiaan vaikutti herttaiselta tytöltä. Hän näytti herttaiselta jopa kadun toiselta puolelta. Mutta Bea tiesi, että herttainen tarkoitti tylsää.

Isa istui herttaisesti etuportaillaan. Bea ryntäili karjuen omalla pihallaan. Isalla oli pitkät, kiharat punaiset hiukset, jotka oli vedetty otsalta kimaltelevalla pannalla. Bean tukka oli musta ja ulottui vain leukaan, koska se takkuuntui heti, jos sai kasvaa yhtään pitemmäksi. Kun Bea pani pannan päähän, se putosi pois. Isalla oli mekko joka päivä. Bea käytti mekkoa silloin, kun äiti pakotti. Isa luki aina paksua kirjaa. Bea ei lukenut paksuja kirjoja ikinä. Lukeminen sai hänet ylikierroksille.

008009

Bea oli varma, ettei Isa läiskytellyt koskaan lätäköissä. Hän oli varma, ettei Isa koskaan murskannut kiviä kullan toivossa. Hän oli varma, ettei Isa ollut koskaan elämässään kiivennyt puuhun ja pudonnut sieltä. Bealla oli tylsää heti, kun hän vain katsoikin Isaa.

Joten kun äiti ehdotti, että Bea menisi leikkimään Isan kanssa, hän pudisti päätään. ”Ei kiitos”, hän sanoi.

”Voisithan sinä yrittää. Sinä saattaisit tykätä hänestä”, Bean äiti sanoi.

”Kaikki kyytiin! Seuraava juna Kuivalaan lähtee!” kiljui Bea.

Äiti kurtisti kulmiaan. ”Tuo ei ollut kauhean kiltisti tehty, Bea.”

”Minähän olin kiltti. Sanoin ei kiitos”, Bea sanoi. ”En vain halua. Onko selvä?”

”On, on.” Äiti huokaisi. ”Tee mitä tahdot.”

Niinpä kului monta viikkoa, eikä Bea leikkinyt Isan kanssa. Mutta eräänä päivänä tapahtui jotakin sellaista, mikä sai hänet muuttamaan mielensä.

012Bean isosiskon nimi on Nina. Hän on 11-vuotias, ja Bean mielestä todella ärsyttävä. Mitä tapahtuu, kun Isa ja Bea yrittävät järjestää Ninan vaikeuksiin? Voiko siskoksista tulla hyvät ystävät, vaikka he ovatkin aivan erilaisia?

Klikkaa tästä ja tilaa tervetuliaispaketti, jossa saat ensimmäisen Isa+Bea-kirjan!