Klementiina

Klementiina yrittää aina parhaansa, mutta syystä tai toisesta hän huomaa joutuvansa kiperiin tilanteisiin. Lähde mukaan Klementiinan maailmaan, tutustut myös hänen kunnolliseen ja hyvinkasvatettuun bestikseensä Margaretiin, hänen taiteilijaäitiinsä ja talonmiesisäänsä sekä pikkuveljeen, joka tottelee vihannesnimiä.

Klementina_1_cover_FIN_rgb

Klementiina

Klementiinalla ei ole erityisen hyvä viikko.

– Maanantaina hän joutuu rehtorin puheille kynittyään Margaretin hiukset.
– Tiistaina Margaretin äiti on Klementiinalle vihainen.
– Keskiviikkona: takaisin rehtorin kansliaan…
– Torstaina Margaret aloittaa mykkäkoulun.
– Perjantai alkaa ällöttävällä aamiaisella – ja sitten päivä vaan pahenee.
– Lauantaina äiti, maailman lempein äiti, suuttuu.
Okei selvä. Klementiinalla on KATASTROFAALINEN viikko.

Lahjakas Klementiina

Klementiina alkaa olla epätoivoinen. Hän ei keksi mitään, missä olisi erityisen hyvä. Onneksi Klementiinan tosi lahjakkuus tulee esiin viime hetkellä! Hän yllättää kaikki – myös itsensä.

Klementiinan kirje 

Klementiina on juuri päässyt kärrylle kolmannesta luokasta (tai ainakin rehtori sanoo niin…) ja hänellä synkkaa opettaja Vähä-Naasin kanssa. On suorastaan tyrmistyttävää, että juuri tällaisena hetkenä opettaja alkaa puuhata pitkää opintomatkaa Egyptiin. Hänhän oli luvannut olla luokan opettaja vuoden loppuun asti! Ja vielä tyrmistyttävämpää on, että luokkaa opettamaan tulee sijainen, joka vähät välittää luokan säännöistä ja tavoista. Klementiina keksii suunnitelman, joka saa opettajan pysymään visusti kotimaan kamaralla…

Klementiina – viikon ystävä 

Viikon ystävällä on oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän saa olla jonossa ensimmäisenä. Hän ruokkii luokan akvaarion kalat. Ja viikon lopuksi hän saa luokkatovereiden täyttämän viikon ystävä -vihkosen. Klementiina on huolissaan. Miten saada kaverit kirjoittamaan kivoja asioita? Viikko alkaa hyvin, mutta päättyy melkoiseen katastrofiin. Miksei kukaan kertonut, että hyvänä ystävänä olo on näin vaikeaa?

Klementiina ja perhepalaveri

Klementiinalla on hermoromahdus. Äiti on ripustanut esille PERHEPALAVERI-lapun, mikä tarkoittaa, että Klementiina on pulassa. Onko tällä kertaa kyse pikkuveljen kohtelusta? Roskaruoan syömisestä? Talvivaatteiden heittelystä ympäriinsä? Kun palaverin aika vihdoin koittaa, vanhemmat paljastavat ison salaisuuden, joka mullistaa Klementiinan maailman. Klementiina ei missään nimessä aio olla tyytyväinen.

Klementiina ja luokkaretki

Kevät on jännittävää aikaa Klementiinalle. Hän näkee omenapuunsa ensi kasvun ja Margaret-ystävänsä pesuhulluuden. Hän lähtee luokkaretkelle museokylään, mikä on iloinen asia, varsinkin jos suoriutuu retkellä syötävästä eväslounaasta… Neljäsluokkalaiset ovat nimittäin keksineet älyttömät syömissäännöt: syömisestä ei saa kuulua minkäänlaista ääntä! Klementiina eläytyy museokylän kuvaamaan historiaan ja pohtii sääntöjä. Kuka asettaa niitä, ja mitä ne merkitsevät ihmisille, joiden pitäisi elää niiden mukaan? Klementiina päättää, että on aika rikkoa sääntöjä!

Klementiinan päätös

Kesäloma alkaa kohta, mutta Klementiina ei ole valmis. Mihinkään. Kaikkein vähiten hän on valmis siihen, että kesän jälkeen hänen opettajansa vaihtuu. Miten niin kaikki menee ihan hyvin? Miten Klementiina voi olla valmis aloittamaan nelosluokan, jos ihan kaikki muuttuu? Hän ei aio hyvästellä opettajaa, sillä hyvästely tarkoittaa että hyväksyy muutokset. Mutta voisiko tilanteesta löytää jotain hyvääkin?